Ένα περήφανο ΟΧΙ στις συμφωνίες που καταστρέφουν τις ζωές μας

Afisa_dimopsifisma_50X70Οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν δυναμικά στους δρόμους στα Pride της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Κύπρου έδειξαν ξεκάθαρα ότι το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα δίνει έμπνευση και μαχητικότητα. Τα ψηφίσματα στήριξης της ΑΔΕΔΥ και μιας σειράς σωματείων αποκαλύπτουν ότι οι οργανωμένες δυνάμεις της εργατικής τάξης μπορούν να στέκονται στο πλευρό μας. Όμως, η υπερηφάνεια και οι διεκδικήσεις μας δεν εξαντλούνται στα Pride. Δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο ενάντια στην καταπίεση και τις σεξιστικές διακρίσεις – έχουμε επίσης να δώσουμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας.

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη μας δίνει μια θαυμάσια ευκαιρία να πάρουμε θέση ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Λέμε ΟΧΙ στους συμβιβασμούς που βαθαίνουν την κρίση και σπέρνουν τη φτώχεια. Ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ στις συμφωνίες με τους «θεσμούς» και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλες τις υποχωρήσεις.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάτι θετικό να μας προσφέρει. Εκείνοι που σπεύδουν να σώσουν τους τραπεζίτες απαιτώντας την πιο άγρια λιτότητα από εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες και συνταξιούχους δεν είναι φίλοι μας, είναι εχθροί μας. Εκείνοι που κλείνουν ερμητικά τα σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες/τριες, δημιουργώντας Λαμπεντούζες και Φαρμακονήσια, δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως προστάτες των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Δεν μας φοβίζει η καταστροφολογία περί Grexit και επιστροφής στη δραχμή. Ενάντια στα παπαγαλάκια της άρχουσας τάξης που προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο, διεκδικούμε ανοιχτά τα εξής:

  • οριστική και πλήρη διαγραφή του χρέους
  • έξοδο από ευρώ και Ε.Ε.
  • κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο

Pride 2015Η δύναμη η οποία μπορεί να τα επιβάλει αυτά δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η ίδια η εργατική τάξη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του εργατικού κινήματος που δεν έχει πάψει ν’ αντιστέκεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Ψηφίζουμε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι ν’ απαλλαγούμε οριστικά και από την καταπίεση και από την εκμετάλλευση.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s